Den här grytan blirriktigtkryddig och mustig och det lena gröna moset passar perfekt till. De regniga och kyliga dagar som varit nu kräver sina värmande grytor
Blanda crème fraiche, salt, peppar, senap, majonnäs, vitlökspulveri en mixer/matberedare. Om du använder de frysta örterna häller du i dem i crème fraiche-blandningen och blandar väl
Jag har precis upptäckt de grönalinserna från Frankrike – Puylinser. De är näringsrika och blirinte alls så där grötiga som linser kan bli, utan behåller en härlig kärna
Blanda ned resterande yoghurt och ev det gröna pulvret, och blanda väl. Igår spottade jag i alla fall upp miglite, och mixadeihop en grön såstillsillen
… Och blanda ner kokta grönalinser. Den här grönalinssalladen är super. Här har jag gjort en stor sats som räcker hela veckan, men receptet har jag anpassat efter en burk färdigkoktalinser för att det ska bli enkelt att testa receptet
Serverade dessa med potatismos och krämigsvampsås. Dessa grönalinser med smak av timjan,. Koka linserna mjuka i kastrull enligtinstruktonerna på förpackningen
Gör vitsåsen genom att blanda mjöl med kall mjölk samt salt. Koka ärtorna och sila sedan bort vattnet. Koka upp och låt sedan puttra sakta i några minuter
Blanda cream fraiche, grädde, sweet chilisås, sambal, kycklingfond + riv ner vitlöken. Hacka upp paprika, lök och purjolöken, häll över detta i en skål sålänge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.