Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse. Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen
1200 g vit choklad. 1några kvistar citronmelissSmält chokladen i vattenbad (lägg chokladen i bitar i liten skål, ställ skålen i en kastrull med småkokande vatten). 1Blanda den smälta chokladen med crème fraiche och citronskal. 1Vispa grädde och socker till det blivit riktigt fast. 1Rör ner chokladsmeten i grädden. 1Låt svalna i kylen ett par timmar så att chokladen hinner stelna
När den börjar bli mjuk, rör om med en gaffel så märker du när den inte behöver värmas på mer. Smält chokladen i vattenbad eller i kastrull på svag värme, precis så att chokladen smälter
Chokladmousstårta medhasselnötsbotten och bär (vegan, glutenfri, utan vitt socker). Vegansk chokladmoussemed aquafaba (kikärtsspad) är inte en nyhet längre
Nyårsefterrätten blev vitchokladmoussemed massor av hallon. Börja med att vispa grädden, vispa inte för hårt då du även ska vispa i den smälta chokladen
En efterrätt från "Halv åtta hos mig", men med några små ändringar. Toppa med bär vid serveringen. Det blev även en efterrätt igår, vit och mörk chokladmousse
Det är en tjock, mörk och len chokladmousse gjord med traditionell teknik men jag har använt extra god kokosmjölk istället för grädde och man kan söta med en liten mängd honung, agave, björksocker eller annat valfritt alternativ istället för vitt socker
Servera moussen med färska bär och ev lite hyvlad vit choklad på toppen. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under vispningen
Saffransmousse dekorerad med saffranshonung och silverkulorTill nyårsmiddagen serverade vi detta år en enkel saffransmousse som vi hittat receptet till i tidningen Hus och Hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.