Jag fick tips till dagens middag hos Sandras Matkrypin som gjort torsk i grön curry. Låt sedan broccolibuketterna, ingefära och currypastan fräsa med en kortis
Svetta den gröna currypastan i en het panna och tillsätt sedan den strimlade gula löken. Skiva skalad ingefära grovt och låt den svettas med i stekpannan
Skär grönsakernaoch äpplet i cm stora bitar ( behåll skalet på allt). Fräs löken på medelhög värme i smöret tills glansig, tillsätt sparrisen och fräs ca en minut till
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten ochräkor på toppen
I mitt recept tillsätter jag mer grönsaker än traditionella recept anger och serverar curryn antingen som matig sopp-gryta utan ris eller ibland med ris
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.