400 g
g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben
100 g
g Norska Räkor, skalade Norska Räkor, skalade
2 dl
dl vispgrädde vispgrädde
1 msk
msk sambal oelek sambal oelek
2 msk
msk oregano oregano
1 dl
dl vitt vin, torrt vitt vin, torrt
1 st
st schalottenlök schalottenlök
0 salt
och peppar salt och peppar
7 dl
dl grönsaksbuljong grönsaksbuljong
200 g
g fänkål fänkål
0,5 dl
dl olivolja olivolja
0,5 st
st citron citron
1 msk
msk salt salt
Ingredienser Antal portioner - + 400 g g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben 100 g g Norska Räkor, skalade Norska Räkor, skalade 2 dl dl vispgrädde vispgrädde 1 msk msk sambal oelek sambal oelek 2 msk msk oregano oregano 1 dl dl vitt vin, torrt vitt vin, torrt 1 st st schalottenlök schalottenlök 0 salt och peppar salt och peppar 7 dl dl grönsaksbuljong grönsaksbuljong Marinad 200 g g fänkål fänkål 0,5 dl dl olivolja olivolja 0,5 st st citron citron 1 msk msk salt salt
Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppamedtorsk, fänkåloch dill. Pressa över lite citronsaft påtorskenoch salta den lätt innan du lägger ner den i den sjudande soppan
200 g blåmusslor 1 morot det vita av 1 purjolök 4 schalottenlökar 2 msk olivolja 2 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 60 g räkormed skal 2 dl vispgrädde 1 msk smör salt vitpeppar kryddgrönt, till garnering
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten ochräkorpå toppen
Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd. Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna påmedelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Lägg blandningen på trianglarna och klicka på lite gräddfil
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.