6 1 rotselleri (à 500 g) 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta 50 g smör salt hackad persilja att strö över 1/2 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Skala rotsellerin och stek den i olivolja på medelhög värme tills den är gyllenbrun, tillsätt smör, timjan, lagerblad och vitlök och stek några minuter till
Gräddkokt vitkål eller spetskål och savoykål för det funkar med nästan alla kålsorter. Nu när kålen är riktigt färsk är det ju supergott med den späda gröna kålen
Madeiraskyns sötma med sötman och krämigheten i purjolöken ihop med beskan i den krämiga rotselleripurén och den lättsyrade schalottenlöken ger härliga smakkombinationer – en riktig festmåltid
Skala och riv vitlök och blanda med olja och honung i en skål. Bakad rotselleri. Tillsätt creme fraiche och honung och mixa slätt med hjälp av en stavmixer
Toppa med parmensan, kapris och ev lite mer salt och peppar Rotselleri. Rotselleri. Fritera kapris i rapsolja (funkar säkert med icke friterad kapris också)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.