Gräddig panna med strimlad lövbiff och champinjoner
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g lövbiff/innanlår av nöt
  • 1 gul lök
  • 300 g färska champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rött äpple
  • 3 msk kapris
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 msk rödvinbärsgelé
  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 msk whisky (ex famous grouse)
  • 2 dl vatten
  • salt, peppar
  • 200 g babyplommontomaterSkär innalåret till skivor – om du använder oskivad lövbiff. Skär skivorna till strimlor. Stek strimlorna i omgångar på hög temperatur i smör och ös över i en skål.Hacka gul lök. Gnugga champinjonerna rena och tärna dem. Finhacka vitlöken. Smält smör i stekpannan och ha ner löken. Låt den mjukna på låg temperatur och ha sedan ner champinjoner och vitlök. Ha i en extra klick smör.Kärna ut och tärna äpplet. Ös tillbaka köttet i pannan och ha ner äpple och kapris. Rör i senap, rödvinbärsgelé, vispgrädde, whisky och vatten. Salta och peppra. Låt allt puttra ihop i cirka 10 minuter. Halvera babyplommontomaterna och strössla över vid servering. servera med ris, pressad potatis eller potatismos.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.