200 g
babyplommontomaterSkär innalåret till skivor – om du använder oskivad lövbiff. Skär skivorna till strimlor. Stek strimlorna i omgångar på hög temperatur i smör och ös över i en skål.Hacka gul lök. Gnugga champinjonerna rena och tärna dem. Finhacka vitlöken. Smält smör i stekpannan och ha ner löken. Låt den mjukna på låg temperatur och ha sedan ner champinjoner och vitlök. Ha i en extra klick smör.Kärna ut och tärna äpplet. Ös tillbaka köttet i pannan och ha ner äpple och kapris. Rör i senap, rödvinbärsgelé, vispgrädde, whisky och vatten. Salta och peppra. Låt allt puttra ihop i cirka 10 minuter. Halvera babyplommontomaterna och strössla över vid servering. servera med ris, pressad potatis eller potatismos.
Hacka svampen och lägg ner i pannan. Jag funderade över vad jag skulle göra av dem och tänkte först att jag skulle göra någon slags crepes med champinjonfyllning men det kräver lite bättre planering än vad jag hade över tyvärr
Fräs vitkålen ochchampinjonerna i en stekpannamed smör eller olja så att vitkålen blir mjuk. Vi serverade pannanmed spagetti, men den kan säker göra sig fint som tillbehör till kött/fågel- eller fiskrätter också
Vispa ur pannanmed vatten. Lägg åt sidan och gör såsen i pannan. Smaka av med salt och peppar. Stek lövbiffen hastigt i smör på hög värme, nån minut på båda sidor
Fräs dem mjuka i smör i en panna. 300 g champinjoner. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g champinjoner 250 g vitkål 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk svampfond ½ msk majsstärkelse ½ dl hackad färsk persiljaSkiva champinjonernaoch strimla vitkålen. 1Tillsätt grädden, fond och majsstärkelse. Rör om och låt koka ca 2 min
Köttet steks för sig hastigt i het pannan innan allt monteras ihop med såsen. Börja med att strimla köttet och blanda med maizenamjöl, bikarbonat och en skvätt vatten
Lyft biffarna ur pannan, dra ner värmen och häll i grädden. Hetta upp en stekpanna, helst i gjutjärn. Servera med potatisklyftor, stekta champinjoneroch broccoli
Gratinerat potatismos blandat med riven ost. Eftersom jag inte gillar att slänga mat, och ser det som en utmaning att göra något gott av det som blivit över, så blir det extra roligt när resterna förvandlas till något festligt
När det är klart ta av pannan från värmen. Här är recept på Pasta/nudlar med smakrik sås gjord på strimlad fläskfilé, champinjoner, tomater och babyspenat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.