För några år sedan sålde krögarna på Härnösands Golfklubb så goda toastmed orientdressing på. Lyckades till och med få köpa en liten burk med deras hemliga recept
Det vanligaste är att man lägger den i formen med skarven ner, för att få en slät ovansida. Det här receptet på formbröd ger ett saftigt och mjukt bröd som är väldigt gott att rosta eller smörsteka
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Smör (Bregott brukar jag köra). Börja med att smöra båda skivorna med vit formfranska. In i Toastjärnet, när de blivit gyllenbruna och glänser lite av blandningen av smör, ost och grillkrydda så vet du att den är klar
Med en härlig soluppgång framför sig kunde det knappast bli en vackrare morgon. Ett nyttigt bröd som detta, varvades med tårtor och macarones, så kalorierna höll vi inte inne på alls
Klä en brödform med bakplåtspapper, eller smörj in med smör. Saftigt och gott. Den här är toppen… Jag var nästan säker att jag hade lagt ut den redan, men hittar inte så tydligen NOT… Fick inspiration från en kompis och har ändrat lite
Riktigt gott alltså och tillsammans med ett glas vitt vin är detta en utmärkt förrätt. Â I helgen lyxade vi till det medtoast skagen till förrätt och gissa om det inte smakade Mm, Mm, Mmm, Mmmm
Kavla ut bröden och avsluta gärna med en kruskavel. Täck bunken med en handduk och låt vila ca 30 min. Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida
Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets. Stryk vörtbröden direkt när de kommer ut från ugnen med blandningen så får den en fin, glansig yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.