När man lagar vegetarisk är det viktigt att lyfta fram smakerna i form av kryddning eller som här att man grillar grönsakerna och dressar med en god olivolja, lite fling salt och nymald svartpeppar
Idag är jag trött även om vi faktiskt för första gången på länge fick sova hela natten utan att en viss liten kille skulle komma upp och lägga sig bredvid
Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Antingen äter man rätten som den är med en liten sked eller som jag gör, skedar upp härligheten och lägger det på mandelknäcke, gudars så gott det är
Jag började med att göra en enkel dressing. Otroligt gott till lite överbliven kyckling eller grillat. Jag penslade lätt på ytorna som skulle grillas och saltade
Så enkelt syltar du kantareller – fantastiskt gott. Vackra färger och enkel att göra. Den salta fetaosten bryter av fint mot den söta vattenmelonen och myntan och limen ger det där lilla extra
grilla i stekpanna eller smörgåsgrill. 4 stora skivor gott bröd t. ciabatta4 skivor lufttorkad skinka1 bit getostfärsk timjan4 soltorkade tomaterskiva getost på 2 av brödskivorna
Hackade oliver är säkert också fantastiskt gottatt ha i, soltorkade tomater eller färsk chili. Ringla lite grann olivolja på en bit dubbelvikt folie stor nog att räcka till att göra ett paket av med osten
Kryddade på rejält med chili, salt och peppar så det blev ganska mycket hetta på dem och sekunden efter att de var klara så strödde jag över fint riven parmesan samt lite hackad färsk bladpersilja
Grillad spetskål med purjopesto och jordnötter Ingredienser 1 stor och fast spetskål ½ dl kallpressad olivolja örtkryddor eller torkade blommor, till exempel blåklint 1 handfull saltade jordnötter till dekoration havssalt och nymald svartpeppar Purjopesto 1 purjolök (bara det gröna) ½ dl kallpressad olivolja saften från 1 citron ½ dl färskriven parmesan 1 dl saltade jordnötter havssalt och nymald svartpeppar Gör så här Skär bort stocken på spetskålen, ta bort de yttersta bladen och skär resten i fyra klyftor med vass kniv. Grilla klyftorna i 4–6 minuter på alla sidor på hög värme, på grillen eller i en grillpanna
Viktigt att tänka på är att skölja bovetet ordentligt först i jättevarmt vatten och därefter i kallt vatten innan det kokas för att få bort eventuella rester av fagopyrin, ett färgämne som finns i bovetets skal och som kan irritera ögats slemhinna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.