Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Ofta män, ofta medelålders och ofta ackompanjerat med uppdragna sockar och rejäla gympaskor. Ett annat säkert – och lite trevligare – vårtecken är grilldoft
Passar perfekt som förrätt till grillade maträtter en skön försommar kväll. Ringla över olivolja och avsluta med flagad parmesanost och de rostade pinjenötterna
Toppa medparmesan. Häromdagen gjorde jag en enkel Ceasarsallad med det jag hade hemma. Jag lade upp salladen, hällde dressingen över och hyvlade parmesan
Oftast lägger man kanske in gurka, men har man späd och fin zucchini går det precis lika bra, eller till och med ännu bättre eftersom zucchini har lite mer smak än vanlig gurka
strimla tomater och lägg över tillsammans med skinka och färsk timjan. 4 stora skivor gott bröd t. en enkel panini som funkar som snabb middag en vardagskvälltill 2 rejäla mackor
Ett vin med Cabernet Sauvignon druvan gifter sig väl till. riven parmesan. riven parmesan. Lägg i botten på en tallrik rucolasallad ovanpå 5 sparrisar, ringla crema de Balsamico över och högst upp strö över med mycket parmesan. Ett vin med Cabernet Sauvignon druvan gifter sig väl till 4 personer. Lägg i botten på en tallrik rucolasallad ovanpå 5 sparrisar, ringla crema de Balsamico över och högst upp strö över med mycket parmesan
Allt serverades med ugnsrostad färskpotatis. Riv över parmesan. Vätskan som släppts från revbenen under dagen blandas med brun farin, lökpulver och ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.