Godaste brödet - ever!
Anneli In Da Greenhouse!
Anneli In Da Greenhouse!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4.7 3 röster

Ingredienser

  • 1 liter hemgjord (nysilad) Kefir med 2,5 dl havrekli, 1 msk rårörsocker, 2 msk svartkummin + så mycket Dinkelmjöl (siktat) att du får en lös deg/smet. Täck över bunken med lock eller plast och ställ den på en dragfri plats i rumstemperatur - men gärna där det är lite varmt. Låt stå i 12 - 24 timmar beroende på hur varmt smeten står.
  • min
  • och
  • 1 timme innan du bakar ut
  • 50 g smör och låt svalna innan du rör ner det i smeten. Tillsätt 1 msk rårörsocker, 2 tsk salt och så mycket Dinkelmjöl att du får en deg som är hanterbar. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda riktigt ordentligt!
  • 16 små tunnbröd

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.