Forma till runda bröd. Pensla bröden med filmjölk och strö över havregryn. Smula ner jästen i en skål. Smält smör och tillsätt mjölk, och värm till 37°
Igår bakade jag det här goda brödet. Perfekt när en sats blir fyra bröd eller massor av frallor. Jag har aldrig bakat med så mkt havregryn förut, men det blev gott
Måste ju dela med mig av receptet på dessa härliga tunnbröd. Nagga ordentligt bröden med en gaffel. Ingen jäsning behövs och smarriga och alldeles nybakta till frukost
Vill du göra ett helt bröd i gryta går det alldeles utmärkt. Finns det något härligare än att vakna en lördagsmorgon av lukten av nybakat bullar och nybryggt kaffe
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Grädda brödet i 1 timme. Låt brödet stå i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål
Det skall vara mörk sirap i men då jag trodde jag hade slut på det så fick det bli brödsirap, funkade lika fint det, men sedan så hittade jag den mörka sirapen i ett annats skåp, undra just vad den gjorde där
Bryt loss brödrutorna vid servering. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt kvarg, honung, rumsvarmt smör i klickar, havrekli
1 tsk brödkryddor 1,5 tsk salt och 2 krm örtsalt. Dela degen o lägg i 2 brödformar. Sätt in båda o Grädda ca 25 min , beroende på ugn o färg på brödet. 1 tsk brödkryddor 1,5 tsk salt och
Bröd,. Bröd,. Bröd,. Bröd,. 25 g jäst blå för matbröd. 1 msk brödkryddor. 25 g jäst blå för matbröd. 1 msk brödkryddor. 25 g jäst blå för matbröd. 1 msk brödkryddor. 25 g jäst blå för matbröd. 1 msk brödkryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.