Halloj. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen. Vilken receptskatt det gömmer sig, och så många recept det är man lätt glömmer bort
Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
Men hjälp så goda, klart bland de godaste tekakor jag bakat = )Nu har jag provat min nya kompis och det var skillnad än att stå och dra runt med trägaffel, degen blir lite smidigare
Detta recept ger de i mitt tycke allra godaste och saftigaste vaniljbullarna. Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Dela sönder jästen och smula ner den i en bunke. Häll det ljumma vattnet i bunken. Rör om. Tillsätt salt, margarinet, all rågsikt och 6 dl av vetemjölet
S Ö N D A G. Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.