Om du vill ha en chokladswirl - spara en liten skvätt av smeten och blanda med kakao och mjölk. cirka 80 min varav 45-60 min i ugn). Tryck ut smeten i en form, cirka 20 cm i diameter, och grädda i ugn i 5-10 min, beroende på om du vill ha din botten lite mjukare eller mer knaprig. Grädda i 45-60 min, tills cheesecaken stelnat helt igenom. 45-60 min. 5-10 min. 45-60 min
GOD JUL. Jag kokade min kola i ca 45-50 min, koktiden kan variera mellan 15-30 minuter beroende på hur vid kastrull du har. Vid 122-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt. Vid 140-145°C får man hårda kolor men lite seg mitt i
Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 2 limpformar. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i filmjölk, sylt och sirap och blanda till en jämn smet/deg
Smula jästen i en skål. Smält smöret och lägg i russinen. Tillsätt porter och vatten, och värm till 37°. Häll lite över jästen och rör tills den lösts upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.