Så ska du äta julbordet – egentligenFörkoka revbensspjäll Revbensspjäll går att förbereda dagen före servering och blir dessutom extra goda om du förkokar dem i buljong
Det är inte varje år som vi har revben på julbordet. ½ dl ketchup1 msk soya2 msk socker1 msk riven färsk ingefära2 msk flytande honung1 msk sesamoljaRör ihop ingredienserna till glazen och pensla revbenen med den
Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 2 limpformar. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i filmjölk, sylt och sirap och blanda till en jämn smet/deg
Den här svänger man ihop på cirkus en halvtimme om man är någorlunda skillad i köket. In i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter. -Mama Skogly ♥ 4 port ris
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Nagga bröden med brödnagg eller gaffel eller kavla med ett par gånger med kruskavel från mitten och utåt kanterna
Jag ligger lite efter med bloggandet, denna rätt åt vi precis innan jul för att min kära Hustru ville ha tjocka revben och var rädd att dessa skulle saknas på släktens julbord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.