Jo jag vet, alla lägger upp recept på kola just nu men jag bara måste göra det jag också. så jag kommer ihåg till nästa år vilket av alla recept jag ska göra efter
Expressen, Allt om LCHF, Julbak, foto. Martin Skredsvik, text. Mariann Andersson. Vill passa på att önska alla bloggläsare en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR
Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
TJONG. Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Sen kan man självklart servera julens bästa sallad på julbordet. Julens bästa sallad innehåller ingredienser som grönkål, rödkål, apelsin, granatäpple, fikon och rostade valnötter och en härlig vinägrett som binder ihop alla smaker
I lördags hittade jag på hela 5 "tuber" med nougat som jag fått för en tid sedan av mammas karl, han hade fyndat dom för 1 kr styck så han passade på att bunkra upp och skänka vidare
Överst Saffranstryfflar Mellan Fyra bröder, Ingefärstryffel med kokos och Chokladöverdragen lakritskola med havssalt Nederst Bountybollar och Juldammsugare I separata skålar fanns det Vaniljfudge och Knäck
Christmas Fudge CakeBotten100 g smör240 g strösocker1 nypa salt25 g kakao2 tsk vaniljsocker100 g vetemjöl2 äggMintkräm25 g smör1 msk sirap1 burk kondenserad mjölk (den på 397 g)75 g rostade hasselnötternågra droppar pepparmintGanache100 g mörk choklad (ca 50%)60 g vispgräddekrossade polkagrisar + polkaspånSätt ugnen på 150 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.