6 Revbensspjäll 1 kg tjocka revbensspjäll 4 dl rödvinsglögg 1/2 dl japansk soja 3 vitlöksklyftor 50 g färsk ingefära 10 svartpepparkorn 1 tsk salt (per liter vatten) vatten (till kokning) Glögg-glaze 1 msk finhackad ingefära 3/4 msk sambal oelek 1 msk olja 1 1/2 msk tomatpuré 2 1/2 dl rödvinsglögg 1/2 dl mörk sirap 1 kanelstång 5 kardemummakärnor 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjocka revbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärning Ingefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Till servering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Häll tillbaka den i grytan och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädden. Blanda ut mjölet i vattnet till en redning och tillsätt den lite i taget tills såsen blir lagom simmig
2 tsk är lagom till den här satsen. 1 dl socker. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 msk smör. Digitaltermometer. Blanda allt i en kastrull och sätt termometern på 126 grader
2 tsk är lagom till den här satsen. 1 dl socker. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 msk smör. Digitaltermometer. Blanda allt i en kastrull och sätt termometern på 126 grader
Det är inte varje år som vi har revben på julbordet. ½ dl ketchup1 msk soya2 msk socker1 msk riven färsk ingefära2 msk flytande honung1 msk sesamoljaRör ihop ingredienserna till glazen och pensla revbenen med den
Vänd kycklingbenen efter tio-femton minuter, så att de blir jämnt tillagade. Då är det alltid lite svagare styrka, enligt min erfarenhet, och marinaden fick ändå en påtaglig hetta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.