Tekakorna är perfekta till olika slags matiga mackor. Tekakorna är hur lättbakade som helst, bara man kommer ihåg att ta fram surdegsgrunden i tid så att den hinner vakna till liv ur sin dvala
Vissa år slår det förstås fel och man får knappt ihop till en endaste äppelkaka, men väldigt ofta dignar alla våra olika äppelträd av frukt som dels förvandlas till must på Äppelfabriken på Ekerö, dels blir till mos, dricka, äppelkakor och allt möjligt annat
Kakan passar både som efterrätt och till alldeles vanligt sommarfika. Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Här går det framåt i alla fall, ska nog vara klar till söndag. Jag har endast ätit den glutenfria varianten, men det ska inte vara några problem att byta till vanligt mjöl
175 g rismjöl. 1105 g tapiokamjöl. 140 g bovetemjöl. 1175 g quinoamjöl. 12 tsk fiberhusk. 16 hela ägg. 11 msk olivoljaBlanda enligt anvisning för er pastamaskin
Enligt instruktionerna så skulle använda samma form till långsidan på huset som till taket och såklart så blir ju taket för litet när man sen sätter ihop huset
Till kaffet kanske det blir en Bountyboll, och däremellan någon god fiskrätt. Till snacksrullarna använde jag den här gången en tapenade från ICA med zucchini, paprika och aubergine, men jag har också gjort dem med pesto på soltorkad tomatcrème och med grön olivcrème
Det är inte så ofta jag bakar kanelbullar, men till kanelbullens dag är det närmast ett måste. I detta inlägg finner ni ett recept på glutenfria kanelbullar som givetvis också är utan tillsatt socker
Kanske är det ingen tillfällighet att saffran upplever sin högsäsong i december, den tid på året då mörkret är som tätast och svårmodet lurar runt knuten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.