1 ägg, kokat hackat1 msk majjo2 msk kesella1 cm finhackad purjopersilja eller annat gröntganska mycket salt & peppar1/2 dl riven parmesanoch sen hade jag lite riven morot i också+cornichonger 1 ägg
Blanda lite tonfisk och Creme Fraiche. Krydda lite med dillfrön och enklick fransk senap. Lägg på formbröd (eller liknande), lägg över liteost och värm helst i vanlig ugn eller i mikro
Skär den grillade mackan diagonalt och servera till frukost, lunch eller kvällsmat. Jag har haft en liten bloggpaus men nu är jag tillbaka med massor av nya recept
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som pålägg på en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
I våras fick jag ett mail från friluftsföretaget Eldmark i Sorsele med frågan om jag kunde ta fram en formfranska som passade till deras nytillverkade mackjärn av stål
Det blev mycket lyckat tyckte jag, så det fick också vara med i min kokbok LCHF för seniorer, som ett bra alternativ till kaffet och mackan som många gamla ofta äter
Fast jag tycks få vänta tills efter påsken. Men med tanke på väderutsikten så får jag nog hålla mig till tåls ett tag till, men längta kan man ju alltid
Jag åt upp hela den här helt själv alldeles nyss. Japp, det gjorde jag, och jag har inte dåligt samvete, mår inte illa, ångrar inget, skulle göra om det igen när som helst (okej, inte när som helst, men när som helst med start om typ tre timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.