Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfria scones. Så vi fick avnjuta ett glas Pommery Brut Royal NV till våra scones och snittar
Recept är från boken nytt fikabröd - baka gott utan gluten. Tårtan till grabben blev en låång skapelse gjord på glutenfri marängbotten, så att alla skulle kunna äta av samma tårta
Nästa helg planerar jag mig på att göra en "västerbottenost"-pajtill kräftskiva. Jag älskar när jag kan ge er något såhär gottigt, även om ni inte äter vegetariskt som jag - utan kanske är allergisk mot mjölk, eller ägg, eller gluten för den delen
Prova denna glutenfria mjuka pepparkaka som smakar underbart och som alla brukar tycka om. FacebookTwitterE-postRedditLinkedInPinterestSkriv utGoogleTumblrGillaGilla Laddar
Till jul har vi oftast älgköttbullar, utan dom är det liksom inget riktigt julbord (enligt mig då). Älgköttbullar är såå mycket godare än andra bullar, och idag testade jag mig fram och kom fram till att det här kommer köras till jul
Tills förra året då jag hittade det perfekta receptet från Tårtspecialisten men eftersom jag satsar på Glutenfritt så har jag fått ändra receptet liiite grann
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
GA_googleAddAttr("Tag", "gott-till-kaffet"). v=wpcom-no-pv". Här kommer lite smått och gott som kan hjälpa till när det är kalas eller det ska dukas upp en buffé
Idag tänkte jag bjuda er på glutenfria små hallongrottor. Rulla små bollar av degen - jag var så noga att jag t o m vägde mina små degbollar för att få dem jämnstora - och lägg dem i småbrödsformar
Lägg in degrullen - i sitt papper och i en plastpåse - i frysen att vila till dagen därpå. De går säkert även att göra helt mjölkfria för den som behöver det - med mjölkfritt margarin, crème fraiche av någon alternativ sort samt s k veganost - men det har jag personligen inte testat
Ett salladsblad är bra att använda som ”wrap” till röror, men ofta är det lite tunt och klent. Passar mycket bra till den här kycklingröran som jag brukar göra med jämna mellanrum
Nyp ihop med smöret (jag har alltid handskar på mej så är det lättare att hantera den glutenfria degen och man behöver inte tillsätta extra mjöl vi d t ex utbaket)
Vispa med elvisp 10-20 sekunder. Grädda i nedre delan av ugnen i ca 30-40 minuter. Sätt ugnen på 175° C. Blanda ihop mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.