Forma till bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Hacka nötter och aprikoser grovt. Arbeta in nötter och aprikoser och låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter. Skåra brödenmed vass kniv och grädda i 10 minuter. 100 g hasselnötter
Här kommer det lovade receptet på det underbara brödet jag fick till häromdagen. Frukt & Nöt. Brödet är gott som det är eller med något mer 'smaklöst' pålägg & får dig att kanske springa på toaletten mer än 1 gång per dag som mamma uttryckte det, haha
För att variera brödet kan du istället för mango och nyponmjöl smaksätta det med till exempel. Idag får du recept på ett av de godaste bröd jag provat senaste året
Att baka och njuta av glutenfrittbröd har gett en ny dimension till min livsstil det senaste året. Det har blivit en hel del experimenterande med nya brödrecept här i Alanya i vinter
Jag får så många associationer av bröddofter, kanske beror det på alla olika bröd jag smakat genom åren, kanske på att jag helt enkelt är en stor brödfantast
bakat,bröd. Skicka med e-post. Gör dubbel sats av detta bröd och tillsätt 1dl hackade torkade fikon och 1dl torkade aprikoser i den andra satsen. 4 dl vetemjöl3 dl grahamsmjöl3 dl rågsikt4 dl blandade frön, linfrö, rågkross, solrosfrön, vetekli1dl krossade hasselnötter1dl krossade valnötter4 tsk bikarbonat1 tsk salt0,5 dl rapsolja0,5 dl mörk sirap1 liter filmjölkBlanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en stor bunke. 1dl krossade hasselnötter. 1dl krossade valnötter
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Det här brödet är så gott. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.