De gulaärtorna i den här rätten bidrar också med långsamma kolhydrater och fibrer. Genom att kombinera kött med baljväxter (bönor, linser, ärtor) så får man nyttiga, näringsrika och proteinrika måltider med lågt GI-värde
När jag läste hos Tina om hennes falafflar gjorda på gulaärtor, insåg jag hur befängt det är att vi inte använder oss mer av denna goda, inhemska baljväxt
Häll i de kokta gulaärtornaoch bred över potatismoset. Börja med skala potatisen, skär i stora bitar och koka i rejält med saltat vattens tills de är mjuka
Gulaärtor är något jag är lite dålig på att använda till annat än ärtsoppa. En fördel är att du kan köpa skalade ärtoroch slipper den delen i processen
Sältan från hummern och beskan från grapefrukten lirar väldigt bra med sötman från honungen. Ramslök är inte helt lätt att hitta, köpte min i somras och den går utmärkt att frysa in
Addera sedan ghin, koriandern och persilja och låt koka lite till. Låt alla ingredienser och kryddor förutom ghi, koriander och persilja koka mjukt i 6-7 dl vatten. 2-3 dl gula linser
För några helger sedan var jag ute på goda vänners landställe och upptäckte en ny vän RAMSLÖKEN. Dessa små blad växer i diken och ser ungefär ut som liljekonvalj blad men det går inte att ta miste på dem för dem luktar helt underbart, som en blandning mellan gräslök, vitlök och sommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.