Brukar bli en macka ihop med frukostgröten/chiapuddingen och även till eftermiddagskaffet. Strössla med frön och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills brödet fått fin färg
Först ut är detta glutenfria bröd. Dela den i två och arbeta till runda bröd med hjälp utav mjölet. 500 g Semper Bovete & Teff Mjöl, spara 1/2 dl till utbakning (1 pkt/cirka 8 dl). Lös upp jästen i ljummet vatten, tillsätt olja, salt och honung och mixen men spara 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen i maskin med degkrok i cirka 5 minuter tills du har en jämn och fin deg. Baka bröden i mitten utav ugnen och sänk temperaturen till 230 grader när brödet åker in, baka i cirka 25 minuter. 500 g Semper Bovete & Teff Mjöl, spara 1/2 dl till utbakning (1 pkt/cirka 8 dl)
Till en paj. Mät upp mjölmix, strösocker och smör i en matberedare med kniv (eller i en bunke och blanda för hand) och kör tills det bildas smulor, häll sedan i vattnet och kör tills en deg bildats – kör inte för länge då blir degen kladdig
i bunken till degblandaren. Fantastiskt goda bullar (eller rättare sagt snurror) med tre olika fyllningar som också är glutenfria bakas som Daniel Lindeberg tipsade om i DN
Då bakar vi alltid någon god kaka och denna gången blev det glutenfri morotskaka till kaffet. Jag gjorde extra mycket glasyr till kakan för att den skulle bli riktigt lyxigt, vilket den också blev
Stålet från Gourmetstål forsätter att imponera, till och med glutenfria produkter får en krispig botten och degen reser sig fint och får såna där härliga bubblor som man blir så lycklig av
Blanda väl tills degen är smidig. Till ca 12st bullar. Smält 75g smör och blanda med 2,5dl standard mjölk, låt blandningen bli ”fingervarm” smula ned 25g jäst och häll över mjölk o smörblandningen samt 1msk husk…rör ut jäst och husk ordentligt och låt detta svälla i 10 min. Knåda degen och gör antingen vanliga lussekatter eller kavla ut den och bre på en blandning av 50g smör, 50g grovriven mandelmassa och 1tsk vaniljsocker och rulla ihop till en rulle och gör ”vanliga” bullar. 75g smör och blanda med 2,5dl standard mjölk, låt blandningen bli ”fingervarm” smula ned 25g jäst och häll över mjölk o smörblandningen samt 1msk husk…rör ut jäst och husk ordentligt och låt detta svälla i 10 min Blanda sen i 1/2 burk kesella, 1/2dl ljus sirap, en nypa salt samt 1/2dl socker, 2pkt saffran för mycket smak och slutligen nästan ett helt paket(500g) av sempers finmix
Brukar bli en macka ihop med frukostgröten/chiapuddingen och även till eftermiddagskaffet. Strössla med frön och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills brödet fått fin färg
Idag blev det semmelkladdkaka till fikat. Tillsätt smöret och blanda ihop. Tillsätt 3 ägg och riv 150 gr mandelmassa. Grädda i mitten av ugnen i 180 gr i ca 27 min. 27 min Låt kallna och servera med vispad grädde
Prova denna glutenfria mjuka pepparkaka som smakar underbart och som alla brukar tycka om. Pepparkakor, mjuka kakor, lussebullar… Visst vill man ha riktigt gott kaffebröd tilljul
Vill du följa en Adventskalender som delar riktigt goda, glutenfria recept fram tilljul. Idag får du tips på en hel del gott att göra tilljulen om du vill börja förbereda i lugn och ro
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.