Om du är nyfiken på fler recept på glutenfria bröd så hittar du flera av mina recept här. Tillsätt russin, tranbär och frön genom att vända ner dem i degen med en slev
Goda och nyttiga frukostfrallor med fiberrika havregryn och linfrön som gör brödet saftigt och gott. Smula ner jästen i en stor bunke och rör ut den med det kalla vattnet
Mjölet jag använde är Chrisbels glutenfria mjölmix som jag skrivit om tidigare (här, här och här till exempel), och som grund använde jag den surdegsgrund som Isabel ger recept på i sin blogg
Igår kväll gjorde jag cookies, dom var väldigt populära och jag fick göra nya idag för att kunna göra ett inlägg till er med bild, för ett inlägg på bakverk/mat utan bild är som en lussekatt utan saffran
Klicka ut den lösa degen på en plåt med bakplåtspapper. Glutenfria lingon- och havrefrallor (ca 10 st). Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med det. Glutenfria lingon- och havrefrallor (ca 10 st)
Servera antingen som middagsrätt med kokt potatis eller rotsaksmos, sötsyrliga tranbär eller cumberlandsås och saltgurka eller cornichons, eller som ett inslag på julbordet
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.