Goda och nyttiga frukostfrallor med fiberrika havregryn och linfrön som gör brödet saftigt och gott. Smula ner jästen i en stor bunke och rör ut den med det kalla vattnet
Jag älskar bröd i alla dess former, men främst frallor. Så Så ja, jag har fuskat ibland då jag inte hittat nåt vettigt substitut - dom som finns i frysdisken blir svampiga och smakar inte så mycket
Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vattnet. Strö havregryn över frallorna. Glutenfriahavrefrallor (ca 10 st). 25 g jäst. 8. Glutenfriahavrefrallor (ca 10 st). 25 g jäst
Degen blir hysteriskt lös, vilket den SKA vara. men stå ut med kladdet, resultatet är såå värt det. 50 g jäst för söta degar. Blanda ut jästen med degspadet och tillsätt fiberhusk, låt det stå och svälla cirka 10 min. Låt den jäsa övertäckt i degbunken i 50 min i rumstemperatur. Låt dem jäsa på plåtarna under bakduk i cirka 10 min och grädda dem sedan mitt i ugnen, 250° i 8 min. 50 g jäst för söta degar
Rör ut jästen i vattnet i en bunke eller en bakmaskin/hushållsassistent typ Kitchen Aid liknande. Ja nu ska ni få ett recept på glutenfria supersmarriga kaneldoftande havrefrallor med tranbär
Rör ut jästen. Ta upp degen och dela den i två lika stora delar. 50 g jäst5 dl mjölk (solhavre vid mjölkfritt)1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1 msk vit sirap1 dl kesella eller keso eller crème fraiche (oatly imat vid mjölkfritt)1 lit glutenfri finmixSmula ner jästen i degbunken. Värm mjölk och olja till 37° och häll över jästen. Rör ner 1 msk fiberhusk och låt stå en liten stund så att degvätskan blir något tjockare och lite geléliknande. Vardera rullen delas i 8 delar. Grädda mitt i ugnen i 250° varm ugn i cirka 8-10 min. 50 g jäst
Smula jästen i en bunke och strö över fiberhusk. Häll det över jästen och husken. 50 g jäst. 8-10 dl mjölmix. Lår stå 10 min. 8. 50 g jäst. 8-10 dl mjölmix
Glutenfritt grovt bröd när det är som godast. Fördela den relativt lösa degen/smeten i två smorda och bröade brödformar (jag beströdde mina med pofiber, men det går lika bra att använda sig av mixen till det)
) ) och de smakar nästan som Arontorps kroppkakor vi köpte när vi var där i höstas. Färskpotatis innehåller alldeles för lite stärkelse och är vattnigare, så dem går det inte att göra dessa godsaker av
Blanda samman jäst, vatten, olivolja, yoghurt och salt till ett degspad. Stjälp upp degen på antingen mjölmixat bakbord, eller silikon-bakduk och dela försiktigt degen i tre delar
Anledningen till att jag förgräddar en liten mängd så här, är att när man vill ha någon form av fyllning i de glutenfria muffinsarna, vare sig det är bär, sylt eller någon curd, sjunker det alltid till botten eftersom smeten är så "lätt"
Även om man inte gillar de grövre brödsorterna, utan hellre använder sig av den glutenfria finmixen går det att få till brödet på ett bättre (och godare) sätt
Blanda den glutenfria mixen och bakpulvret och rör ned det i äggen. Naturligtvis kan man använda annan typ av glutenfritt, grövre mjöl om man vill, men jag tycker att det just till en lite lyxigare helgfrukost är gott med "vitt" mjöl som ger den här luftiga och lätta konsistensen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.