Du som inte har bekymmer med att tolerera mjölk kan naturligtvis använda vanlig vitchoklad. Hacka chokladenoch blanda med lätt smulade kokoschips ochmandelspån
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Den här goda glutenfria blåbärssmulpajen kan göras både med skogsplockade och odlade blåbär. Det finns av flera olika märken och kan köpas antingen på nätet eller i välsorterade hälsokostbutiker eller livsmedelsbutiker
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vitchokladoch byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Och det blev lite mjuksega cookiesmed daim ochvitchoklad. Hacka chokladenoch rör ner i degen. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat och rör ihop till en deg
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Lägg i en form som du först har smort kanterna med kokosolja och eller så plattar du ut degen på ett smörpapper på en plåt
Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret i en kastrull eller i en skål i mikron. Rabarber är något som jag verkligen förknippar med sommaren och häromdagen blev jag sugen på att göra en paj med lite andra smaker än en traditionell smulpaj
Saftiga och fina saffranslängder med en oemotståndlig fyllning av mandelmassaochvitchoklad. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.