Goda glutenfria och mjölkfria syltgrottor. Glutenfritt/ mjölkfritt/Lchf den. En av gästerna är glutenintolerant och därför bakade jag dessa glutenfria syltgrottor som jag hämtat från Jessica Frej och Maria Bloms bakbok Nytt Fikabröd
Först ut är detta glutenfria bröd. Måndag och vi river av en vecka med fyra nationella prov i engelska för åk 6 och 9, sambedömning av svenska nationella uppsatser och annat skojsigt
Till ca 12st bullar. Smält 75g smör och blanda med 2,5dl standard mjölk, låt blandningen bli ”fingervarm” smula ned 25g jäst och häll över mjölk o smörblandningen samt 1msk husk…rör ut jäst och husk ordentligt och låt detta svälla i 10 min
6 dl glutenfri mjölmix (300 g). 6 dl glutenfri mjölmix. Den här pajen har jag fått inspiration av fantastiska paret Mandelmann och deras toscakaka de gjorde i ett program
Hon hade med sig glutenfria blåbärsmuffins när de kom på besök i helgen. Riv chokladen och blanda den med den glutenfria mjölmixen, bakpulver, kanel, malda mandlar samt socker
Hoppar du över saffranet så får du en mycket god sockerkaka, den blir väldigt god som gräddbakelse eller jultårta med lite mosade bär som fyllning och med vispad grädde, bär och citronmeliss som garnering
GA_googleAddAttr("Tag", "glutenfri-sockerkaka"). GA_googleAddAttr("Domain", "ambrosiasglutenfria. Här har Moster Gertruds sockerkaka med äpplen och kanel fått vara huvudnumret i trädgårdens kaffepaus
Jag kan verkligen rekommendera boken ”Baka Glutenfritt” av Karin Moberg och Oscar Målevik. Från den testade jag idag att baka en sockerkaka, som blev riktigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.