Mixa sedan soppan i en hushållsassistent eller med stavmixer. Värm upp olivolja i en kastrull, tillsätt lök och vitlök och fräs löken mjuk på medelvärme
När jag lagar med chili så låter jag nästan alltid fröna vara med. Efter en lång promenad med min hund runt kypesjön så ville jag gärna äta en smakrik, stark och värmandesoppa
Fikabuffén på eftermiddagen var otroligt generöst tilltagen med både matiga alternativ som ostpaj, scones och laxsnittar och såklart en hel massa olika söta alternativ
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfriascones. Forma sconesmed fuktiga händer, eller klicka ut med hjälp av sked
Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. Jag lät körsbären och russinen dra i lite päroncognac över natten, och blandade sedan med ytterligare frukt och nötter
Toppa med valfria frön. Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken. Pumpafrön. Servera förslagsvis med sallad, ägg, rödlök, lite pressad citron och en nypa örtsalt
Vispa under tiden äggen tillsammans med socker, sirap och vaniljsocker till en ljus och luftig smet. Jag tror i alla fall att fullkornshavreflingor, fullkornshavremjöl, kokosolja, mandel, russin och superbär alltsammans innehåller sånt som är bra och nyttigt för kroppen
Bönor gör det glutenfria brödet saftigt. Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, frukt och bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.