Här kommer ett recept på en tårta som lätt görs både laktos och glutenfri och passa många. Den är god med sina lite syrliga bär och crème fraiche istället för grädde som fyllning
Vi börjar lite enkelt, rulltårta bakas ju ofta på potatismjöl i vanliga fall också. Dottern har fått diagnosen IBS och ska därför undvika gluten och laktos ( och en hel del frukt och grönt) för att må bra
Glutenfri deg blir oftast lite lösare än vanlig deg så ge inte upp. Smula jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen i så att jästen löses upp, häll i resten av mjölken, kardemumman, saltet och sockret
En middag som är både gluten och laktosfri. Spännande och annorlunda och absolut god. Står på bordet hos oss när våra fina gluten och laktosintoleranta vänner delar vår middag
Smula jästen i en bunke, tillsätt övriga degingredienser och arbeta samman ordentligt. Rör samman smör, socker och kardemumma och häll blandningen i degsmeten
En annan sak som är konstig är att det egentligen var scones jag gjorde, men eftersom degen blev lite lös (för jag experimenterar ofta lite grand när jag bakar och följer inte alltid receptet) och jag petade ner den i muffinsformar istället för att forma den till scones, så antar jag att degen inte riktigt fattade att den skulle bli scones
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.