Underbara mjuka tunnbröd bakade på kokt potatis, bovetemjöl och salt. De är väldigt lätta att göra och det enda ära att mängden mjöl beror på konsistensen och vätskeinnehållet i potatisarna
Dessa går att göra goda tunnbrödrullar av och det gick snabbt att göra så ny favorit i hemmet. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- ochglutenfria ljusa basmjöl
Nypontunnbröden är glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg. Minns ni tunnbröden (klick) och semmelwrapsen (klick) jag gjorde tidigare här i vintras
Alltså dessa semmelwraps utangluten, raffinerat socker, mejeriprodukteroch ägg blev verkligen så långt över förväntan goda att jag vet inte vart jag ska ta vägen
Till frukost idag blev det tunnbröd i stekpanna, enkelt och gott. För en massa år sedan när jag gick hos dagmamma efter skolan fick vi dessa bröd till mellanmål lite då och då
använd handflatan och pressa degen med rörelser brot från dig tills den är slät. täck degen och låt den vila i 30 min. Dela degen i små kulor och låt vila 20 min. Kavla kulorna platta i 2 cm tjockoch låt dem vila igem i 20 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.