Jag har den senaste tiden läst en del om ayurveda och försökt förstå/lista ut vilken personlighet/kroppstyp som mest stämmer in på mig och vad jag med tanke på det borde äta för att må som bäst
Skiva zucchinin i centimetertjocka skivor. Salta skivorna och låt zucchinin marinera cirka 20 minuter. Lägg sedan skivorna att torka på ett dubbelvikt hushållspapper
Blomkål är bara så himmla gott – och kan användas till allt möjligt. Själv tycker jag om att använda den t ex som ersättning för ris och dylikt (kolla mina tidigare recept på blomkålsris nedan)
Här kommer ett recept som passar bra till någon sorts gryn eller pasta. Om man utesluter morötterna, minskar på vattenmängden och mixar röran slät blir det dessutom ett utmärkt pålägg, som jag ofta använde när jag var fattig student och det inte fanns så många andra veganpålägg att välja på i affärerna, förutom tartex, som ju funnits "hur länge som helst"
1. Fräs morötter och lök i olja i någon minut. Tillsätt allt utom halloumi och vita bönor. Låt det stå och puttra i tills linserna är klara, ca 15–20 minuter
Fyllda auberginer är en av mina favoriter när det kommer till vegetariska rätter. Det bästa med fyllda auberginer är att du kan variera dem i oändlighet