1 Till
servering4 ägg, stekta Sriracha eller sambal oelekKoka nudlar 1 minut kortare än anvisningar på förpackningen. Kyl ner i iskallt vatten och låt droppa av väl i durkslag eller sil. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Skär den vita delen av salladslök i 3 cm bitar. Skiva den gröna delen i tunna skivor och ställ åt sidan. Skär paprika i munsbitsstora bitar. Finhacka korianderstjälkar och grovhacka korianderblad. Grovhacka cashewnötter. Hetta upp en stor stekpanna eller wok tills den ryker. Häll i lite olja och fräs paprika och salladslök i någon minut. Vänd ner edamame samt spenat och låt fräsa med i en minut. Lägg sedan i de kalla nudlarna i pannan så de får steka varma. Häll över dressingen och vänd runt ordentligt så dressingen täcker nudlar och grönsaker. Strö över hackade cashewnötter samt korianderhack. Servera genast med stekt ägg och lite sriracha.
Lägg i durkslag, skölj kalla och klipp med kökssax så att du får mindre bitar. Koka upp det vattnet du kokat nudlarna i ochlägg i all broccoli, stam och buketter
Om du tål ägg är det jättegott att variera, och i stället för vanlig sylt fylla kakorna med apelsincurd, citroncurd eller annan curd, den här till exempel
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Ibland köper jag med mig något hem, mest för att det ser roligt ut, men utan att veta överhuvudtaget vad det är eller vad jag ska göra med det
Plocka upp äggetmed en hålslev eller liknande och låt rinna av på en kökshandduk. Fräs lök och vitlök i smöret i en liten kastrull på medelhög värme tills den blir genomskinlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.