Jag tycker faktiskt ni ska testa de här mandlarna ochcashewnötterna. Jag har exprimenterat lite med det som ska mumsas på till firarbubblet, och här är nu resultatet
Ner med det i en burk och ställ det mörkt så det behåller sin fina gröna färg. Fyll upp med olivoljan. Nu när dillkronorna står höga och doftar förföriskt så kan man göra denna goda olja av de som finns kvar efter kräftskivan
Salt kola möter ett krispigt havreskal och toppas sedan med bär efter smak. Så så god, och lite räcker en lång väg - den är väldigt mättande, vilket kanske är tur, eftersom det är en hel del socker, smör och grädde i smeten
Hade det inte envisats med att blåsa på fel håll så hade vi baske oss dukat upp kvällens middag på balkongen och ätit där, men vi får väl njuta av den soliga utsikten genom fönsterna istället
Nu är det inte långt till december och då är det saffran som gäller, denna himmelska krydda, så medan gratängen gosade till sig i ugnen svängde jag ihop en sats lågkolhydratsaffransbullar (kan också göras till lussekatter)
Tillsätt gräslöken och krydda med salt- & vitpeppar. Salt- & vitpeppar från kvarn. Dessutom välbalanserat med sältan från sillen och syrligheten från löken och sötman från lingonen
Ikväll lagade jag en jul inspirerad paj med lax och grönkål som toppades med rostade cashewnötter. Rosta cashewnötterna i en torr panna och strö över pajen
Skala och skiva löken. Häll mjölet och ströbrödet i två andra djupa tallrikar. Vänd sillfiléerna i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd
Blanda ner parmesan och olja och smaka eventuellt av med lite salt och peppar. Pesto medcashewnötter. Så gott på en liten baguetteskiva, gärna en stekt sådan, tillsammans med lite hackade tomater
Sen dekorerade jag med frystorkade hallon, riven choklad och citronmeliss. Istället för att göra moussen i receptet så använde jag Ekströms färdiga chokladmousse med crisp då jag hade ett sånt paket i skåpet, supergod
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.