Botten. Toppa tårtan med riven mörk choklad, mynta och jordgubbar vid servering. Jag fick ansvaret att göra en tårta och valde att göra en choklad ochjordgubbsmousse tårta som blev så himla god
Receptet på tårtbotten kommer från Rutiga Bakboken. Bra betyg med andra ord. Men när jag skulle börja sammanställa tårtan funkade det inte alls och jag gjorde en nödlösning och den blev inte som jag hade tänkt mig men den blev extremt god och det fanns inte kvar något efter ett dygn
Så jag har nöjt mig med promenader och nu blir det lite lugna styrkeövningar för att hålla igång. Vispa försiktigt ner saft, skal och saft från limen och yoghurt
Eftersom jag ville använda min favoritbotten som är riktigt knäckig samt daimgrädde tyckte till ochmed jag att tårtan behövde något fräscht på toppen vilket blev färska jordgubbar
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten
Botten. Så det passar verkligen att kombinera raw cheesecake med julkryddor som saffran, kanel, kardemumma, ingefära och kryddnejlika och smaksatt med apelsin
Eller varför inte göra en enkel mandelbottenoch bre moussen över den som en enkel moussetårta. Vispa den resterande grädden med vaniljen och rör sedan samman med äggkrämen
Lägg ett jämt lager medjordgubbsmousse över hela botten. Avsluta med sista botten. Ta ut ur ugnen och vänd botten upp och ner på ett bakplåtspapper, låt ligga kvar i formen, låt svalna
Först en marängbotten, sen jordgubbsmoussemed vit choklad, därefter vispad grädde och färska bär. Även marängbotten kan göras några dagar innan och förvaras luftigt
Botten. Så det passar verkligen att kombinera raw cheesecake med julkryddor som saffran, kanel, kardemumma, ingefära och kryddnejlika och smaksatt med apelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.