Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Lägg den på ett galler med en långpanna under. Marinaden av färsk rosmarin, vitlök, olivolja och citron förhöjer smaken av lammsteken och köttet blir riktigt mört och gott
Rulla ihop lammsteken och snöra ihop den väl med bomullssnöre. Bena ut lammsteken. Servera steken med ugnsbakade potatisar eller hasselbackpotatis och en saftig tomatsallad och lätt stekta färska champinjoner
Rulla ihop köttet och bind upp det med steksnöre eller tandpetare. Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet
En lätt sommarmiddag med kyckling, kall basilikasås, färskpotatis och grön sparris. Finhacka basilika och blanda den med parmesan och crème fraiche till fyllningen
Blanda lök och vitlök, persilja, rosmarin, nötter, citronskal och salt. Fyll köttet med röran, toppa köttet med rosmarinkvistarna och bind ihop med steksnöre
Garnera eventuellt steken med extra citronskal och flingsalt. Gnid in köttet med salt och peppar. Toppa köttet med örtkvistarna och slå in det i ugnsfolien
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.