Här kommer en fransk lammstek där citron, örteroch vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Rulla ihop köttet och bind upp det med steksnöre eller tandpetare. Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet
En hel natt stod den lilla lammsteken i ugnen och gottade. Men det var gott, ochmed alldeles. Drygt nio timmar fick steken stå inne på svag värme tillsammans med
Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citronoch färsk rosmarin. Serverar med en krämig potatisgratäng med chevre, färsk sparris och ett fylligt Rioja-vin
Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citronoch färsk rosmarin. Serverar med en krämig potatisgratäng med chevre, färsk sparris och ett fylligt Rioja-vin
4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron flingsalt peppar 4 ark grillfolie 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.