Här kommer en fransk lammstek där citron, örterochvitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammstekenoch kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citron och färsk rosmarin. Serverar med en krämig potatisgratäng med chevre, färsk sparris och ett fylligt Rioja-vin
Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citron och färsk rosmarin. Serverar med en krämig potatisgratäng med chevre, färsk sparris och ett fylligt Rioja-vin
Inlägget Krämig kycklingryta med smak av örter, vitlökoch citron (lchf) dök först upp på. Smält en klick kokosolja i en panna och fräs löken tills glansig tillsammans med bacon och pressad vitlök
Lägg lammsteken i en kraftig plastpåse och häll i marinaden. Lammstek. Lägg steken i en långpanna, skär skåror i köttet och stick in vitlöksbitarna i skårorna
Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet. Servera tillsammans med en Crème fraichesås med kalvfond ochvitlök
Lammstekmed massor av vitlök. Gnid in steken med salt och lägg i vitlöksklyftoroch rosmarin. Och nu tänker jag dela med mig av ett recept som för oss är lika självklart till påsk som julskinkan till jul
Jag exprimenterade iallafall fram biffar medcitron,vitlökoch kryddor i, blev jättegott. Och sedan kom mamma hem med färsk potatis för första gången i år, äntligen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.