salt, peppar1. Ansa fläskfiléerna och skär ett snitt längs med. Banka ut köttet med en köttklubba eller en vinflaska. Hacka soltorkade tomater, kapris och oliver, och fördela ut det samt smulad fetaost över fläskfilén. Rulla ihop filéerna och bind ihop med steksnöre. Grilla med hjälp av stektermometer – en innertemperatur på 64-65° är lagom.
12. Smält
smör i en kastrull och ha ner hackad vitlök, gul lök och grönkål. Låt det fräsa upp i smöret och slå sedan på vatten och vinäger. Koka under lock till vätskan försvunnit.
13. Rör
ihop smör och vetemjöl med vatten och salt. Platta ut degen i smörade småformar och håla botten med en gaffel. Förgrädda skalen i 200° i 7 minuter.
14. Vispa
ihop ägg och creme fraiche med skånsk senap och kryddor. Klicka ut grönkål i pajskalen och slå på stanningen. Grädda i 225° i ca 15-20 minuter.
15. Smält
smör i en kastrull och ha ner svampen. När vätskan reducerats ha ner ytterligare en klick smör och sikta över mjöl. Rör om och slå sedan på mjölken vartefter. Späd med mer mjöl eller mjölk efter önskemål. Smaka av med gelé, soja och kryddor.
16. Hyvla
fänkål och morot på en mandolin. Skär sharonfrukten och rödlöken till klyftor. Ha ner allt i en skål och blanda ner rucola. Ringla över vinäger, olja och kryddor. Vänd runt allt så att smakerna blandas.
Ansa fläskfilénoch skär den till mindre bitar. Servera med några stänk tryffelolja och vitlöksbröd. När köttet fått yta, sänk värmen, ha ner hackad gul lök, vitlök och svamp i pannan
Fylldfläskfilé som tillagas i ugnen och en god krämig potatisgratäng till det. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
Gjorde fylldfläskfilé, med en superenkel och god parmesankräm. Fylld ugnsstekt fläskfilé. Skär fläskfilén på längden, så man kan rulla ihop den som en rulle sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.