Fylld fläskfilé med liten grönkålspaj och svampsås
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fylld fläskfilé
  • 1800 g fläskfilé
  • 6 bitar soltorkade tomater
  • 75 g fetaost
  • 0,5 dl gröna oliver
  • 1/2 kruka färsk timjan
  • salt, peppar
  • steksnöre
  • 1 Grönkålstarteletter fyllning:
  • 11/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g grönkål
  • 5 dl vatten
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt, peppar
  • 1 Pajskal:
  • 145 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 msk vatten
  • salt
  • 1 Stanning:
  • 11 ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk skånsk senap
  • salt, peppar
  • 1 Trattkantarellsås:
  • 15 dl trattkantareller
  • 2 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 2-3 dl mjölk
  • 1 msk vinbärsgelé
  • 1 msk soja
  • salt, peppar
  • 1 Sharonsallad:
  • 170 g fänkål
  • 3 st sharonfrukter
  • 50 g rucola
  • 1 morot
  • 1/2 röd lök
  • 1 msk honungsbalsamico
  • 1 msk olivolja
  • salt, peppar1. Ansa fläskfiléerna och skär ett snitt längs med. Banka ut köttet med en köttklubba eller en vinflaska. Hacka soltorkade tomater, kapris och oliver, och fördela ut det samt smulad fetaost över fläskfilén. Rulla ihop filéerna och bind ihop med steksnöre. Grilla med hjälp av stektermometer – en innertemperatur på 64-65° är lagom.
  • 12. Smält smör i en kastrull och ha ner hackad vitlök, gul lök och grönkål. Låt det fräsa upp i smöret och slå sedan på vatten och vinäger. Koka under lock till vätskan försvunnit.
  • 13. Rör ihop smör och vetemjöl med vatten och salt. Platta ut degen i smörade småformar och håla botten med en gaffel. Förgrädda skalen i 200° i 7 minuter.
  • 14. Vispa ihop ägg och creme fraiche med skånsk senap och kryddor. Klicka ut grönkål i pajskalen och slå på stanningen. Grädda i 225° i ca 15-20 minuter.
  • 15. Smält smör i en kastrull och ha ner svampen. När vätskan reducerats ha ner ytterligare en klick smör och sikta över mjöl. Rör om och slå sedan på mjölken vartefter. Späd med mer mjöl eller mjölk efter önskemål. Smaka av med gelé, soja och kryddor.
  • 16. Hyvla fänkål och morot på en mandolin. Skär sharonfrukten och rödlöken till klyftor. Ha ner allt i en skål och blanda ner rucola. Ringla över vinäger, olja och kryddor. Vänd runt allt så att smakerna blandas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.