Fyll en fläskkotlett med höstliga smaker
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Äppelfylld fläskkotlett 2 port + matlåda
  • 400 g benfri kotlett som du skär ut till en platta, hur man gör ser du här
  • Fyllning
  • 1 äpple i små klyftor
  • 1 scharlottenlök, finhackad
  • 1 tsk malen ingefära
  • salt och socker efter smak
  • 2 rosmarinkvistar, mortlade
  • smör och olja
  • 1 dl vatten
  • Fräs äpple, lök, ingefära, rosmarin, salt och socker i smör och olja ett par minuter.
  • Häll i vattnet och låt det koka in, smaka av.
  • Skär upp kotletten och bred ut den.
  • Krydda lätt med salt och peppar och bred sedan på fyllningen, rulla ihop och bind upp med stekgarn.
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongstärning
  • 6 torkade äppelklyftor
  • ½ dl sherry
  • worcestershiresås
  • lite sky från ugnen som smaksättning
  • maizena till redning
  • Koka samman vatten buljong, äppelklyftor och worcestershiresås cirka 10 minuter Sila bort äppelklyftorna, tillsätt sherryn och låt det koka någon minut till.
  • Sila från steksky från formen och smaka av såsen med den.
  • Red till önskad konsistens med hjälp av maizena.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.