400 g
benfri kotlett som du skär ut till en platta, hur man gör ser du här
Fyllning
1 äpple
i små klyftor
1 scharlottenlök,
finhackad
1 tsk
malen ingefära
salt och socker efter smak
2 rosmarinkvistar,
mortlade
smör och olja
1 dl
vatten
Fräs äpple, lök, ingefära, rosmarin, salt och socker i smör och olja ett par minuter.
Häll i vattnet och låt det koka in, smaka av.
Skär upp kotletten och bred ut den.
Krydda lätt med salt och peppar och bred sedan på fyllningen, rulla ihop och bind upp med stekgarn.
4 dl
vatten
1
köttbuljongstärning
6 torkade
äppelklyftor
½ dl
sherry
worcestershiresås
lite sky från ugnen som smaksättning
maizena till redning
Koka samman vatten buljong, äppelklyftor och worcestershiresås cirka 10 minuter Sila bort äppelklyftorna, tillsätt sherryn och låt det koka någon minut till.
Sila från steksky från formen och smaka av såsen med den.
Sjukstugan har haft öppet här hemma även i dag, frun har tagit det väldigt lugnt och inte gjort många knop alls faktiskt, förhoppningsvis hjälper det med lite vila
Håkan ställde tomatburkar på bordet för bestick- och brödförvaring, Anki fyllde vaserna med olikfärgad pasta och eftersom vinflaskan inte var tom än så letades en rustik ljusstake fram i gömmorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.