Då blir kocken glad och jag vet med all säkerhet att Mr C älskar den här desserten, för efter jag fotat de här, försvann de lika fort som en avlöning, ja det är sant
Hungern motade jag med ett stort grönt äpple så fort köttet ställts in i ugnen. De här lövbiffarna fyllde jag med fräst lök, squash och kastanjechampinjoner
Men till dessert blev det en lyxig, ny & mindre fettsnål dessert, allt för er mina bloggisar. Skär päronen i klyftor och bryn dem på svag värme i smör tillsammans med socker och mandel
Sjukstugan har haft öppet här hemma även i dag, frun har tagit det väldigt lugnt och inte gjort många knop alls faktiskt, förhoppningsvis hjälper det med lite vila
Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Hade en granne över på middag förra veckan och då bjöd jag bland annat på dennadessert
Med andra ord, en helt vanlig måndag i Mårtenssons kök. Smaka av med salt och peppar. Inte är det en vacker bild eller en vacker maträtt, inga strån lagda i kors någonstans på tallriken överhuvudtaget för att ens försöka göra anrättningen snyggare
Endessert som ni säkert känner igenmeddenna gång i en helt annan skepnad nämligen fondant, en kaka med bakat yttre och ett ljuvligt krämigt nästan rinnande inre
Servera krämen i portionsskålar, meden klick hemkokt sylt till - gärna hallon eller jordgubb. För ett par år sedan åt jag en rackarns god italienskdessert på en isländsk (
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.