.Blanda rågkross, linfrö och sesamfrö. Häll det kokande vattnet över och låt stå till nästa dag.
Blanda alla ingredienserna med rågkrossblandningen i en matberedare. Kör degen smidig och låt vila ca 15 minuter
Ta upp degen och stöt eller tryck ur så mycket luft som möjligt. Lägg tillbaka i bunken och låt jäsa 15 minuter till. Tryck ur luften och dela degen i 15-16 bitar. Skär degen i lite kantiga och oregelbundna bitar, vänd dem i rågsikt och lägg på bakpapperklädd plåt. Låt jäsa ca 30 minuter under duk.
Värm ugnen till 250°C. Grädda bullarna 3-5 minuter mitt i ugnen i den höga temperaturen, sänk värmen till 225°C och fortsätt grädda ca 13-15 minuter eller tills bullarna fått fin färg och känns lätta.
Kalljästa fullkornsbullar 6 stycken. DS Kalljästa fullkornsbullar 6 stycken 25 g jäst. Det stundar åter igen en ny helg, helt oanvänd och oplanerad i alla fall för vår del
Servera med fullkornsbullar. 4 små fullkornsbullar. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka rödlöken och vitlöken. Lägg tomaterna i en form med snittytan nedåt och strö över lök och vitlök
Lägg baguetterna eller fullkornsbullarna på en tallrik. 4 fullkornsbaguetter eller fullkornsbullar. Blanda samman nötfärs, ströbröd, purjolök, morot, äggvita, senap, oregano och peppar i en stor skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.