Experimentella kalljästa bullar
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kalljästa fullkornsbullar 6 stycken 25 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 msk honung
  • 2 msk vetekli
  • 6 dl vetemjöl special
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • Lös jästen i vattnet, blanda i övriga ingredienser och arbeta degen i maskin ca 8 minuter Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen för att jäsa över natten.
  • Forma degen till 6 bullar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla med vatten och strö över solrosfrön.
  • Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter Kolla gärna innertemperaturen som ska ligga på 96-98 grader när det är dags att ta ut bullarna från ugnen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.