Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen. Toppa brödet med lite pumpakärnor och sikta ekologiskt grovt rågmjöl på
2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Lyft bröden ur vattnet med en hålslev och doppa dem i havregrynsblandningen. Gör hål med tummarna i mitten av bröden och lägg dem (2-3 st i gången) i det kokande vattnet, 30 sekunder på var sida
Efter att ha blivit bortskämd med goda Kaliforniska bagels hos svägerska Lisa som bor med sin familj utanför San Francisco är jag helt såld på dessa bröd
Bagels med olika frön. I helgen har jag bakat bagels som vi har ätit till frukost och de blev riktigt goda, sådär lite sega på ytan och med lite tuggmotstånd och toppade med smaskiga frön
ca 35-40 stycken2 dl linfrö3 dl havregryn5 dl kokhet vattenDetta blandas direkt i assistenten eller bunken och sväller i ca 10 minuter - det är viktigt att blandningen svalnar ordentligt