Bröd

Bröd

Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt

Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt

Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen. Toppa brödet med lite pumpakärnor och sikta ekologiskt grovt rågmjöl på
Fikon- och solrosfrallor

Fikon- och solrosfrallor

Ja, nu har jag verkligen kommit in i någon "brödperiod". Känner för att testa en massa olika bröd och baka varenda en dag
Solrosfrallor och bagardrömmar

Solrosfrallor och bagardrömmar

Det dignar av surdegsbröd som puttrar i var bloggares garderob och jag får en grov släng av prestationsångest
Grova fröfrallor

Grova fröfrallor

Ett grovt och mättande kuvertbröd, fyllt med smaskiga fröer. Jag testade originalreceptets förslag med avlånga bröd som sedan snittades med vass kniv
Fröfrallor

Fröfrallor

Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, frön, havregryn och mjöl. Blanda samman till en lös och kladdig deg
Fröfrallor

Fröfrallor

Frallor bakade med grovt mjöl, knapriga frön och söt torkad frukt passar bäst med smör och ost som pålägg
Nattjäst deg blir frallor till frulle

Nattjäst deg blir frallor till frulle

Den långsamma jäsningen i kylskåp gör att brödet blir godare tycker jag. Det ger bra glutentrådare och en mer utvecklad smak på brödet
Levain med jäst (ljust surdegsbröd)

Levain med jäst (ljust surdegsbröd)

2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Bagels

Bagels

Lyft bröden ur vattnet med en hålslev och doppa dem i havregrynsblandningen. Gör hål med tummarna i mitten av bröden och lägg dem (2-3 st i gången) i det kokande vattnet, 30 sekunder på var sida
Amerikanska Bagels

Amerikanska Bagels

Måste erkänna och säga att amerikanska bagels är mycket godare än de svenska. Dessa gillades av alla här  hemma
Bagels

Bagels

Grädda bröden gyllene mitt i ugnen i 20-25 minuter. 25 g jäst. 15 dl ljummet vatten
Goda bagels.

Goda bagels.

Efter att ha blivit bortskämd med goda Kaliforniska bagels hos svägerska Lisa som bor med sin familj utanför San Francisco är jag helt såld på dessa bröd
Bagels med olika frön

Bagels med olika frön

Bagels med olika frön. I helgen har jag bakat bagels som vi har ätit till frukost och de blev riktigt goda, sådär lite sega på ytan och med lite tuggmotstånd och toppade med smaskiga frön
Bananbröd med kardemumma

Bananbröd med kardemumma

Här är ett enkelt recept på ett saftigt och härligt kardemummadoftande bananbröd. 4 bananer (gärna brunprickiga) 4 dl vetemjöl 1 tsk vitvinsvinäger 0,5 dl rapsolja 1,5 dl havredryck 1,5 dl brunt farinsocker 1 tsk Kockens bikarbonat 0,5 tsk Kockens kanel malen Ekologisk 0,5 tsk Kockens kardemumma malen, Ekologisk 0,5 tsk saltSätt ugnen på 180 ֯C och klä en avlång form med bakplåtspapper
Linfröfrallor

Linfröfrallor

ca 35-40 stycken2 dl linfrö3 dl havregryn5 dl kokhet vattenDetta blandas direkt i assistenten eller bunken och sväller i ca 10 minuter - det är viktigt att blandningen svalnar ordentligt

Focaccia med smak av tomat och basilika

Har bakat brödet flera gånger och det blir lika gott varje gång. Grädda brödet mitt i ugnen i 12–15 min eller tills det fått fin färg