Valnötsbröd
Milda.se
Milda.se

Valnötsbröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk Milda flytande margarin (eller Milda Mat & Bakmargarin)
  • 2 tsk salt
  • 100 g valnötter
  • 2 tsk strösocker
  • 100 g grahamsmjöl
  • 450 g specialvetemjöl

Beskrivning

    Värm vattnet till fingervarmt, 37°C.

    Smula ner jästen i en 3-liters degbunke. Häll över lite degvätska och rör tills jästen löst sig helt. Tillsätt sedan resten av vattnet.

    Tillsätt Milda, salt, socker, grahamsmjöl och vetemjöl. Spara ca 1/2 dl till utbakningen.

    Arbeta degen för hand ca 8-10 minuter eller i matberedare ca 1/2-1 minut. Degen ska kännas lite klibbig, men släppa degbunkens kanter.

    Låt degen jäsa övertäckt med plastfolie ca 1 timme till ungefär dubbel storlek. Sätt ugnen på 250°C.

    Lägg upp degen på mjölat bakbord. Låt degen vila någon minut så att spänningen släpper i degen. Halvera valnötterna.

    Platta ut degen och tryck in nötterna. Forma till en rund limpa. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper. Jäs ca 40 minuter under bakduk.

    Strö över lite grahamnsmjöl. Skär några snitt på snedden med en vass kniv. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

    Låt brödet svalna på galler under bakduk innan det skivas upp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.