Milda.se

Bröd

Härliga matbröd att mumsa på!

Grahamsscones

Värm ugnen till 250°. Klä 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper. Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke
Choklad- och tranbärsfyllda frukostbröd

Choklad- och tranbärsfyllda frukostbröd

Blanda samtiliga ingredienser till brödpastan i en skål till en slät smet. Grädda bröden i en varm ugn på 225 grader i 10-15 min, eller tills börden har fått en gyllenbrun färg
Bröd utan ugn

Bröd utan ugn

Grädda bröden i pannan tills de är ordentligt genomgräddade och har fått ordentligt med färg på båda sidor
Bekvämbullar

Bekvämbullar

e minut, detta ger ett mer smakrikt bröd. De här bullarna är en hemmagjord variant av butikernas bake-off bullar
Kryddigt olivbröd

Kryddigt olivbröd

Degen till det här brödet ska vara lös i konsistensen, utan en hushållsassistent kan det bli jobbigt och kladdigt

Släta bullar

Täck över med bakduk och låt bröden jäsa ca 30 minuter på dragfri plats. Värm mjölken till fingervarmt, 37°C
Lättbakad linfrökavring

Lättbakad linfrökavring

Brödet är klart när det börjar släppa från kanterna på formen. ½ dl mörk brödsirap. Innertemperaturen ska vara 96-97°C i ett mörkt grovt bröd. 2-3 tsk brödkryddor
Grahamsbröd i form

Grahamsbröd i form

Brödet är klart när det släppt från kanterna på formen. Smörj en 1½ liters avlång bakform med Milda Culinesse
Fullkornsbullar

Fullkornsbullar

obs. låt stå till nästa dag. Blanda rågkross, linfrö och sesamfrö. Häll det kokande vattnet över och låt stå till nästa dag
Baguetter

Baguetter

Rulla ut till små avlånga bröd och lägg på bakpapperklädd långpanna. Skåra bröden med riktigt vass kniv eller rakblad lite på snedden
Cranks bullar

Cranks bullar

Blanda i matfett, salt, kruskakli, matbrödsmjöl och vetemjöl. 120 g grovt matbrödsmjöl. Koka vete- och rågkross i hälften av vattnet tills det blir mjukt, ca 5 minuter
Kikärtsbullar

Kikärtsbullar

"Buffa" ner degen efter 30 minuter, detta ger mer arom åt brödet. Häll av kikärterna i ett durkslag och spola dem i kallt vatten, låt rinna av väl
Bästa nyttiga brödet

Bästa nyttiga brödet

Tillsätt salt, ev brödkryddor och vatten och blanda till en lös gröt. Baka ut som småfranska eller andra småbröd
Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

Täck över med bakduk och låt bröden jäsa i 30 minuter. Grädda bröden på nedersta falsen ca 40 minuter. Steg 1
Durumbullar

Durumbullar

Låt bröden svalna under duk på galler. Grädda bröden på näst nedersta falsen i 10 minuter. Lös upp jästen i lite av det ljumma vattnet
Latmajas bröd

Latmajas bröd

Stjälp upp brödet på ett galler och svep en handduk om och låt svalna. Häll degen rakt i en smord brödform som rymmer 1-1½ liter
Kom-i-gång-frallor

Kom-i-gång-frallor

Sätt ugen på 250 grader. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Häll filmjölk och margarin över mjölblaningen och rör ihop
Valnötsbröd

Valnötsbröd

Låt brödet svalna på galler under bakduk innan det skivas upp. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 25 minuter
Skrädkakor

Skrädkakor

Låt bröden svalna på galler under bakduk. Värm mjölken till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en 3-liters degbunke
Rågknäckebröd

Rågknäckebröd

Passa brödet så att det inte blir bränt. Värm mjölk och matfett till 37°C. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut det med lite av degspadet
Mildas grova scones

Mildas grova scones

Sätt ugnen på 250°C. Blanda i en bunke ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver. Rör ner filmjölk och flytande Milda och arbeta snabbt ihop degen
Rågbröd

Rågbröd

Pensla bröden med ljummet vatten och strö över grovt rågmjöl. Ta ut de färdiggräddade bröden och låt dem stå några minuter
Vitt matbröd

Vitt matbröd

Kavla eller platta ut degen till en fyrkant och rulla ihop degen från ena långsidan till ett avlångt bröd
Scones med russin

Scones med russin


Av sconesdegen (utan russin) kan man också göra pinnbröd som gräddas över öppen eld ute i skogen. Vrid pinnen så att brödet blir genomgräddat och får fin färg runtom 4 dl vetemjöl (240 g)