Ca 20 st. 125 g smör2 ½ dl strösocker1 dl kakao1 nypa salt2 tsk vaniljsocker2 ägg1 ½ dl vetemjöl. Chokladtryffel1 ½ dl vispgrädde200 g mörk choklad½ tsk smör. 2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min. Kommentera 125 g smör. 2 ½ dl strösocker. 2 tsk vaniljsocker. 2 ägg
Jag känner mig nästan lite besviken på julen 2011. Den är ganska mäktig så mindre bitar räcker lång och jag bakade min i en form som var 20 cm i diameter. Christmas Fudge CakeBotten100 g smör240 g strösocker1 nypa salt25 g kakao2 tsk vaniljsocker100 g vetemjöl2äggMintkräm25 g smör1 msk sirap1 burk kondenserad mjölk (den på 397 g)75 g rostade hasselnötternågra droppar pepparmintGanache100 g mörk choklad (ca 50%)60 g vispgräddekrossade polkagrisar + polkaspånSätt ugnen på 150 grader. Häll smeten i en klädd form, 20 cm i diameter. 240 g strösocker. 25 g kakao. 2 tsk vaniljsocker. 2 ägg
Jag kör den gamla klassikern när jag gör fudge, dvs kulprov för att kolla om den är klar. (Tag en tesked fudge ur kastrullen och droppa i ett glas eller en skål med kallt vatten
Här har vi lite ett av tre fudge som fanns med på bordet, mjölkchoklad fudge. Jag vispade inte upp den här fudgen så mycket som de andra, vilket resulterade i en mjukare fudge, inte som kola, utan mjukare fudge
Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast. Då smeten kommit upp i ca 120 grader eller då du kan forma en kula i kallt vatten brukar det vara klart. Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här. 2 msk sirap
Fudgebitarnas höjd beror på hur stor form du använder. Smörj eller klä en form med smörpapper, ca 15x20 cm. 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker Grädde och socker. Sänk värmen och fortsätt koka till smeten är 122°C. Använd helst termometer så ser du när den är 122°C, gör annars kulprovet för att veta när den är klar. Koka till 122°C. 2 dl vispgrädde. 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 50 g smör 0
Det blev saffransbullar och min favoritfudge kokandes till stämningsfull julmusik. Den goda fudgen har hängt med mig flera år nu och jag tror det var inne hos kryddburken jag först såg receptet
1250 g strösocker (2,75 dl). 1110 g ägg (2). Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter
Skär upp i lagom stora bitar när fudgen svalnat. 2 dl nutella. 2. Låt koka till 120-122 grader. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca 15*20 cm. 2 dl nutella
2 förpackningar Ahlgrens bilar. 12 dl strösocker. 1Receptet gäller för 30 st 2 förpackningar Ahlgrens bilar 150 g Arla® Svenskt Smör 2 dl strösocker 3 dl Arla Köket® vispgrädde 150 g vit choklad 3 droppar grön hushållsfärg 3 droppar röd hushållsfärgGör så här. Värm tills bilarna smälter under omrörning till en temperatur på 120°
Vaniljfudge är ju bara så gott. Gjorde en jättegod Vaniljfudge på Marabous vita choklad. 21/2 dl strösocker. Låt koka till 120-122 grader. 21/2 dl strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.