Fantastiskt gott med smör, ost och kanske lite marmelad. Idag använde jag mig av rågmjöl, linfrön och gula russin men vill man göra ljusa bullar kan du ta enbart vetemjöl
Jag har bakat detta bröd i vår gasolgrill, under sommaren, med lite passning så fungerade även det. Lchf frukostbullar, focaccia,pain riche och korvbröd av samma grundrecept
Pensla med vatten eller yoghurt, och strö över linfrön, pumpafrön eller något annat strössel. Blanda ned honung, citronsaft, havregryn, linfrön, pumpafrönoch chiamjöl, och kör maskinen på lågt varvtal tills allt blandats
Blanda samman russin, havregryn, havremjöl som du själv har malt i din matberedare, psyliumförskal, ägg, kokosflingor, vanilj, havregrädde och slutligen honung
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg
Tillsätt salt, frukter, sirap och mjöl. Värm mjölk och vatten till 37 grader. Dela degen i 4 delar, dela dessa delar i 4 delar och rulla dom i handen till fina bullar. Lägg på plåt och låt jäsa 30- 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och sätt in mitt i ugn på 225 grader 10-15 minuter, kolla att dom fått fin färg
Blanda dem med vatten, jäst, salt, mandel och riven ost. Ingredienserna må låta medvetet sammansatta, men de var i ärlighetens namn enbart ett resultat av vad som fanns i skafferiet
Pensla med ägg. Smält smöret och blanda det i linsblandningen. Lös upp jästen i lite mjölk och tillsätt. Tillsätt anis, fänkål och pomerans (kan bytas mot brödkryddor)
Jag såg ett recept i julas med saffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också bli russinoch valnötter i bullarna
Dessa goda frukostbullar sitter vi och mumsar på just nu. KALLJÄSTA FRUKOSTBULLAR. Vilket strålande väder, blir nog till att vara ute hela dagen och njuta
Det finns inget bättre än nybakade frukostbullar på morgonen. Bästa frukosten med hemmagjorda bullar. Allting gör du färdigt på kvällen – degen blandas och bullarna formas
En sak jag kan sakna på lediga morgnar är att gå till konditoriet och köpa nybakade frukostbullar. Vi har döpt dem till HSL Frukostbullar, vi har sedan tidigare även ett bröd som du också kan prova
Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna. Mjöla bakbordet och stjälp upp degen. Arbeta degen i 8 minuter med bakmaskin eller. Sätt ugnen på 200 grader och grädda i 25 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.