Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt
Det blev kanongott att rosta skivorna och äta dem med smör, ost och marmelad. Jag tycker bröden blev väldigt bra och de höll ihop ordentligt när vi skivade dem (vilket annars kan vara ett problem med formfranska)
En extra bonus är att brödet dessutom blev gottoch hade en bra konsistens. Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens till överdriven självkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
Brödet kräver ingen jäsning och degen är lättarbetad. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner vatten, yoghurt och ägg och blanda till en smidig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.