I mitt recept har jag gjort min egen lyx-variant med extra smak från grunden med torkade örter, en gnutta färskost på slutet och sen toppade jag soppan med riven parmesan
Nybakat bröd är viktigt att ha till soppa och jag bakade som vanligt ett vik-vila-bröd. En sån där riktig soppa gjord från grunden med hemmagjord fond och fin färsk fisk av högsta kvalitet
2-4 pers beroende på hur mycket tillbehör som finns. 500g Högrev i bitarSmör1 tsk Spiskummin1-2 msk Paprika4 Pressade vitlöksklyftor1 Gul lök i klyftor1tsk Vitlökspulver1 krm Chipotle chili2 msk Tomatpuré1 skvätt stark Chilisås1 msk KalvfondSvartpepparVitpeppar1/2 liter ÖlKrydda köttet med salt och peppar och fräs i smör tillsammans med lök och vitlök. Minst 3 timmar men gärna 5-6, tills köttet delats i bitar. 2-4 pers. 1-2 msk Pa. 1/2 liter Öl
Ängöls bitter var god men lite i det tyngsta laget för mig - om man kalla en öl för tung. Nog har vi ätit det bra länge i det här landet och nog finns det många varianter på det - den ena godare än den andra
Lite konstigt också att inte träffa mina goa kollegor varje dag. Min man såg ut att gilla mig lite extra mycket, efter att han ätit en bit så jag ska snart göra en ny (den tog snabbt slut)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.