1 pressad
potatis, potatismos eller kokt potatisskär köttet i 3 centimeter stora bitar. Bryn köttet i omgångar i smör, salta och peppra. Lägg över i en stor gryta.
1 skala
och skär morötterna och lökarna i stora bitar och lägg ner i grytan. Om du vill kan du fräsa på det i stekpannan först. 3 pudra vetemjölet över köttet och rör om. Häll på vinet och buljongen. Lägg i tomatpuré, lagerblad och vitlök.
1 koka
upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda i cirka 1 1⁄2 timme under lock.
1 Dela
champinjonerna på mitten om de är stora och fräs dem i lite smör.
1 Strimla
och stek bacon, klipp över timjan.
1 Blanda
ner champinjonerna och baconen i grytan. Smaka av med salt och peppar.
1 servera
med kokt potatis, potatismos eller pressad potatis.
Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Boeufbourguignon är på något sätt grytornas gryta. Grytan är också en rätt som skickat generationer av fransmän nöjda och mätta i säng efter en middag hemma i köket
Smält svålen i botten av en stor gjutjärnsgryta på låg värme. Idag blir det fransk mat rakt igenom. I några dagar har jag haft siktet inställt på BoeufBourguignon, men jag hade ingen aning om att det skulle bli så här bra redan timmarna innan
Häll i fläsket, löken och champinjonerna i grytan när köttet börjar bli mört. Efter att ha köpt Julia Childs kokbok och tittat på filmen Julie and Julia för ett par år sen hade jag en period där jag började äta BoeufBourguignon alldeles för ofta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.