Fransk gryta boeuf bourguignon
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff
  • 1 salt & svartpeppar
  • 12 msk smör
  • 12 morötter
  • 12 gula lökar eller steklökar
  • 13 msk vetemjöl
  • 16 dl rött vin
  • 15 dl mörk oxbuljong
  • 12 msk tomatpuré
  • 12 lagerblad
  • 12 vitlöksklyftor, hackade 300 g champinjoner
  • 12 pkt bacon
  • 15 kvistar timjan
  • 1 pressad potatis, potatismos eller kokt potatisskär köttet i 3 centimeter stora bitar. Bryn köttet i omgångar i smör, salta och peppra. Lägg över i en stor gryta.
  • 1 skala och skär morötterna och lökarna i stora bitar och lägg ner i grytan. Om du vill kan du fräsa på det i stekpannan först. 3 pudra vetemjölet över köttet och rör om. Häll på vinet och buljongen. Lägg i tomatpuré, lagerblad och vitlök.
  • 1 koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda i cirka 1 1⁄2 timme under lock.
  • 1 Dela champinjonerna på mitten om de är stora och fräs dem i lite smör.
  • 1 Strimla och stek bacon, klipp över timjan.
  • 1 Blanda ner champinjonerna och baconen i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 servera med kokt potatis, potatismos eller pressad potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.