Boeuf Bourguignon – en fransk helkväll
Karlstein
Karlstein
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 personer
  • 80 g fläsksvål
  • 2 kg högrev (gärna med ben)
  • 500 g små steklökar
  • 400 g sidfläsk (stekfläsk)
  • 250 skogschampinjoner
  • 5 dl kalvbuljong
  • 1 hel flaska bourgogne (rödvin)
  • 1 msk råsocker
  • 1 bouquet garni (timjan)
  • 1 kruka grovt hackad persilja
  • 200 g rökt sidfläsk (i små tärningar)
  • 1,5 kg delikatesspotatis
  • 250-300 g smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 3 vitlökar (solovitlök klyftad)
  • 2 1/5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk ljust muscavadosocker
  • 2 äggulor Fyllning
  • 5 äpplen (skalade och klyftade)
  • 50 g smör
  • 1 1/4 dl ljust muscavadosocker
  • 200 grader i ca
  • 15 minuter Sänk sedan värmen och grädda i ytterligare
  • 15 minuter
  • 150 graders värme

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.